Ankeiler: De komende dagen mag onze provincie zich opmaken voor echt herfstweer. Maandag en dinsdag moeten we rekening houden met regenval en de nodige bewolking.

De komende dagen mag onze provincie zich opmaken voor echt herfstweer. Maandag en dinsdag moeten we rekening houden met regenval en de nodige bewolking. De temperatuur komt waarschijnlijk niet boven de 14 graden uit en dat is fris voor de tijd van het jaar.

"De herfstmachine komt volop op gang", voorziet meteoroloog Alfred Snoek van Weerplaza. "Maandag is een dag met regen, aantrekkende wind en lage temperaturen. En dat beperkt zich niet alleen tot de maandag. Ook de dagen erna is het zeker geen nazomer in Gelderland."

De regen die maandag en dinsdag wordt verwacht komt door een lagedrukgebied dat richting het zuiden van Scandinaviƫ trekt. Een klap onweer op maandag is daarbij zeker mogelijk. Dinsdag zullen er waarschijnlijk flink wat buien zijn met opnieuw kans op onweer. Ook dan komt het kwik niet boven de 13 graden, zoals het er nu naar uitziet. Ook de dagen daarna blijft het onstuimig.

Meer over

Deel dit artikel