Afdrukken
Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: De wijnen vloeien volop. Foto: Omroep B&D
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Muziek in de wijngaard. Foto: Omroep B&D
Ankeiler: "De Nederlandse wijn wordt steeds lekkerder !", tenminste, als we de Nederlandse wijnboer mogen geloven.

- "De Nederlandse wijn wordt steeds lekkerder !", tenminste, als we de Nederlandse wijnboer mogen geloven. Interesse is er in ieder geval genoeg voor wijn, gezien de opkomst van het publiek tijdens de Groesbeekse Wijnfeesten, die dit weekend plaatsvinden. Ondanks de regen op zaterdag laten velen zich per trein, bus of huifkar van wijngaard naar wijngaard vervoeren, om de sfeer maar vooral ook de wijn te proeven.

Anders dan anders

Eindelijk weer wijnfeesten. "Maar anders dan anders", zo vertelt één van de organisatoren. "Dit jaar hebben we gekozen om de wijnfeesten een andere vorm te geven. Meer opgebouwd rond de wijngaarden, met daar ook standjes met buitenlandse wijnen om toch ook dat internationale karakter te hebben".

Warme zomer

"Het is belangrijk dat mensen kennis maken met de Nederlandse wijnen, Het gaat steeds beter met de wijnbouw hier, en de warme zomer dit jaar is zeker wenselijk voor de wijn", aldus de organisatie. "Het is leuk om de wijngaard te kunnen zien en ook nog een paar druiven te zien hangen".

Europese wijnreis

Er wordt geproefd, er zijn rondleidingen, er wordt wat gegeten, er wordt over het algemeen genoten. Bij de wijngaarden neemt men de bezoeker mee op een Europese wijnreis langs één van de wijnlanden van ons continent. Met muziek en aankleding wordt een sfeer gecreëerd waarbij de smaak van de wijnen nog beter tot zijn recht komt.

"Kom allemaal op bezoek bij je lokale wijnboer, niet alleen in Groesbeek maar ook bij onze collega's in de rest van het land. Want de Nederlandse wijn wordt steeds lekkerder !"

Ook Omroep Berg en Dal TV proefde een glaasje mee:

Muziek in de wijngaard - Foto: Omroep B&D
💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel