Afdrukken
Ankeiler: K3Delta en Staatsbosbeheer gaan weer klei afgraven in de Millingerwaard.

- K3Delta en Staatsbosbeheer gaan weer klei afgraven in de Millingerwaard. Onlangs kon het perceel Rozendaal worden aangekocht en hier wil men een nieuwe strook moerasgebied creëren.

Door het afgraven sluit het terrein beter aan op de oude kleiputten van de nabijgelegen Millingerhof, aan de andere zijde van de dam. In plassen die blijven staan, kunnen vissen paaien en opgroeien. Ook voor rugstreeppadden, libellen en misschien de porseleinhoen wordt het gebied interessant

Informatiebijeenkomst

K3Delta en Staatsbosbeheer gaven woensdagmiddag 21 september in café De Waard van Kekerdom nadere toelichting op de plannen van het project Perceel Roozendaal. Enkele bewoners van Leuth en Kekerdom waren bang voor de eventuele overlast die de kleivrachtwagens in het dorp geven, aangezien de meeste grond naar de steenfabriek in Erlecom moet worden vervoerd. Maar er werd toegezegd de mogelijkheid te onderzoeken de wagens niet door de kernen van beide dorpen te laten rijden, maar via de Botsestraat, de Polderweg (De Beijer), Duffeltdijk. en zo naar de steenfabriek aan de Erlecomsedam, Deze mogelijkheid hangt vooral af van toestemming van de eigenaar van de Polderweg om deze te mogen gebruiken. De bedoeling is dat de werkzaamheden starten in het begin van volgend jaar.

Lees ook: perceel rozendaal moet toegangspoort tot de millingerwaard worden

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel