Omroep Berg en Dal - Nieuws

BERG EN DAL - Horecazaken en winkeliers in de gemeente Berg en Dal kunnen vanwege de coronacrisis sneller een tijdelijke overkapping plaatsen. Hiervoor versnelt de gemeente de aanvraagprocedure. De verwachte doorlooptijd is nu 4 weken. Eerst was dit 8 weken. Daarnaast is besloten om de terrasuitbreidingen bij de horeca langer toe te staan. Dit was tot 1 november, en is nu verlengd tot 1 mei 2021.

Voor het plaatsen van een tijdelijke overkapping (tot 1 mei 2021) moeten horecazaken en winkeliers een omgevingsvergunning aanvragen. Om bezwaren te voorkomen is het noodzakelijk dat ondernemers eerst goedkeuring krijgen van hun buren. Ook voor het uitbreiden van een terras, vanaf het moment dat de horeca weer open mag, moet een aanvraag worden gedaan.

De gemeentelijke Werkgroep Koninklijke Horeca Nederland, Winkeliersvereniging Bellevue en BIZ Groesbeek Centrum hebben gevraagd om deze aanpassingen.

Wethouder Irma van de Scheur: “De horeca en detailhandel zijn belangrijke sectoren in Berg en Dal. Ze dragen bij aan de leefbaarheid en de werkgelegenheid in de gemeente. Nu de horeca weer gesloten is, wordt het voor die ondernemers nog moeilijker. We willen hen helpen door terrasuitbreidingen en overkappingen tijdelijk toe te staan. Als ze weer open kunnen, hebben ze dus meer mogelijkheden om gasten te ontvangen. We hopen dat dit snel weer kan. Maar dan moeten we ons wel allemaal aan de regels houden”.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Deel dit artikel