Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Dorpshuis van het jaar 2022. Foto: Omroep B&D
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Een muzikaal welkom bij De Slenk. Foto: Omroep B&D
Ankeiler: Welk Dorpshuis in de provincie Gelderland is het bruisend hart van het dorp of de wijk ? Wie wint de titel 'Dorpshuis van het jaar 2022'?

- Welk Dorpshuis in de provincie Gelderland is het bruisend hart van het dorp of de wijk ? Wie wint de titel 'Dorpshuis van het jaar 2022'? Voor het vierde jaar op rij is Angelique Krüger voor Omroep Gelderland op zoek naar het beste dorpshuis. Dinsdagochtend kwam ze samen met de crew van het programma en de deelnemers langs op De Horst bij dorpshuis De Slenk, één van de genomineerde dorpshuizen.

De groep werd rondgeleid, er werd gejureerd, er was muziek, kortom De Slenk liet zich van haar beste kant zien. En dat proberen alle genomineerden, want ze gaan met z'n allen bij elkaar op bezoek. Een kijkje in elkaars keuken.

Vijf finalisten

Dorpshuizen en andere ontmoetingsplekken, in stad en dorp, konden zich aanmelden voor deze competitie. Een deskundige jury heeft vervolgens de aanmeldingen beoordeeld en kwam tot de volgende finalisten:

’t Hart van Loil in Loil (gemeente Montferland)

De Slenk in De Horst (gemeente Berg en Dal)

De Kei in Steenderen (gemeente Bronckhorst)

Het Borchuus in Varsseveld (gemeente Oude Ijsselstreek)

Trefpunt Duistervoorde in Twello (gemeente Voorst)

Op TV vanaf 27 oktober

Angelique Krüger doet voor Omroep Gelderland wederom verslag van de wedstrijd en gaat langs bij de vijf finalisten. Tijdens acht afleveringen gaan de genomineerden de strijd met elkaar aan. De eerste aflevering is vanaf donderdag 27 oktober te zien bij Omroep Gelderland om 17.15.u. en wordt daarna ieder uur herhaald. Alle finalisten krijgen € 750,-. Het winnende dorpshuis krijgt daar bovenop nog € 2.500,- én de titel ‘Dorpshuis van het Jaar 2022’.

Stemmen voor De Slenk

Iedereen in Gelderland kan stemmen op de finalisten. Vanaf de eerste aflevering zijn de stembussen geopend. Tot 9 december kunnen de dorpshuizen campagne voeren en proberen zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Dorpshuis De Slenk hoopt natuurlijk op de stemmen van alle Berg en Dallers !

Een muzikaal welkom bij De Slenk - Foto: Omroep B&D

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel