Ankeiler: Wie de zomerkleding al had opgeruimd, kan die toch weer tevoorschijn halen.

- Wie de zomerkleding al had opgeruimd, kan die toch weer tevoorschijn halen. De temperatuur stijgt in de loop van de week naar een graad of 20 en ook gaat de zon uitbundig schijnen. "De komende dagen wordt het best mooi weer. Een beetje nazomers", voorspelt Wouter van Bernebeek van Weerplaza.

Deze dinsdag kunnen we in onze provincie de weeromslag al merken. "Het is een stuk rustiger dan de afgelopen dagen. Het is natuurlijk wisselvallig en onstuimig geweest", zegt de weerman. "Vanmiddag is het droog en af en toe schijnt de zon. Het wordt uiteindelijk een graad of 16. Dat is eigenlijk heel normaal voor deze tijd van het jaar."

Een graadje vorst

Hoewel het kwik de komende dagen overdag nog verder oploopt, zitten er wel een paar koude nachten bij. "Te beginnen met komende nacht. De temperatuur gaat dan heel snel dalen. Ik denk dat het op sommige plaatsen wel 2 of 3 graden kan worden, met vlak aan de grond misschien wel een graadje vorst."

Woensdag is er volgens Van Bernebeek al vrij veel ruimte voor de zon. Het wordt dan maximaal een graad of 18. "Maar de warmste dag van de week wordt donderdag. Dan kan het op sommige plaatsen 20 graden worden, met waarschijnlijk volop zon."

De dagen daarna neemt de bewolking toe. "Zaterdag kan er al een enkele bui vallen, wel blijft het aan de zachte kant met 19 graden", aldus de weerman.

Meer over

Deel dit artikel