Ankeiler: Het weer werkte niet echt mee, maar zondagmiddag marcheerden de schutters van Vriendenkring door een grijs en regenachtig Leuth, op weg naar Konings- en Keizerspaar.

- Het weer werkte niet echt mee, maar zondagmiddag marcheerden de schutters van Vriendenkring door een grijs en regenachtig Leuth, op weg naar Konings- en Keizerspaar. Gezamenlijk ging men vervolgens naar het plaatselijke schuttersgebouw waar gestreden werd om het koningschap. Wie zitten er op de troon tijdens de komende Leuthse kermis ?

Nadat de leden van de schutterij, kop en vleugels van de vogel hadden afgeschoten werd de overgebleven romp naar beneden gehaald door Willy Jansen. Het komende schuttersseizoen zal hij, samen met zijn vrouw Helma, het koningspaar vormen van Leuth.

Tontje en de Sokkenummers

De Jansens zijn niet onbekend in Leuth. Jarenlang bestierden ze samen het horecabedrijf Tontje in Leuth. Ook zijn beiden Prins(es) geweest bij carnavalsvereniging de Sokkenummers, en is Willy ook al jaren voorzitter van deze carnavalsclub.

Jeugdkoning Lorenzo

Verder is Willy de broer van Hans Jansen, die enkele maanden geleden Keizer werd van de schutterij. Jeugdkoning Lorenzo Jansen prolongeerde zijn titel.

Leuth viert kermis van 30 september t/m 4 oktober, kijk in de regioagenda voor het programma.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel