Ankeiler: Forte Welzijn gaat, samen met partners, in de gemeente Berg en Dal aan de slag met Welzijn op Recept.

- Forte Welzijn gaat, samen met partners, in de gemeente Berg en Dal aan de slag met Welzijn op Recept. Hierbij wordt medische zorg niet gezien als de enige oplossing voor mensen met lichte psychosociale problemen. Welzijn op recept is een aanpak waarbij deze mensen worden ondersteund bij het versterken van hun gezondheid en welzijn. Hierbij wordt samen met de patiënt gekeken wat hij/zij graag zou willen doen. Het doel is om op deze manier minder zorg nodig te hebben door gebruikt te maken van ontmoeting, beweging en cultuur.

Training zorgprofessionals

Op 13 september hebben diverse professionals in het sociale domein de eerste training rondom Welzijn op recept gehad. Medewerkers van de huisartsenpraktijken Milbergen, Berg en Dal en Ottenhof; sociaal teamleden; wijkverpleegkundigen van ZZG en TVN; diëtisten; ergotherapeuten; fysiotherapeuten en opbouwwerkers van Forte Welzijn hebben de training samen gevolgd. Ook wethouder Irma van der Scheur was samen met een beleidsmedewerker aanwezig bij de training. De training is onderdeel van een pilot rondom Welzijn op recept gefinancierd door de gemeente Berg en Dal.

Wandelen, sporten, muziek of iets creatiefs

Soms gebeurt er iets in je leven wat gevolgen heeft voor je gezondheid. Door bijvoorbeeld een scheiding, omdat je kind of partner ziek is of omdat je je alleen voelt. Hierdoor kun je lichamelijke klachten krijgen. Vaak helpt het door iets te gaan doen wat jou gelukkig maakt. Binnenkort kun je via je huisarts, praktijkondersteuner of fysiotherapeut vragen om Welzijn op Recept. Samen met de opbouwwerker van Forte ga je bekijken wat je leuk vindt en waar je interesse ligt. Dit kan eventueel door mee te doen aan activiteiten in de wijk; zoals wandelen, sporten, muziek maken of iets creatiefs. Maar dit kan ook zijn door vrijwilligerswerk te gaan doen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel