- Dinsdag 20 oktober is er in het gemeentehuis in Groesbeek de maandelijkse carrouselvergadering. Tijdens deze vergadering wordt gesproken over de aanleg van een grootschalig zonnepark ter hoogte van Leuth, Kekerdom en Millingen.

Vereniging Duurzame Energie Berg en Dal

Er is over het plaatsen van een grootschalig zonnepark tussen Leuth en Millingen veel te doen. Het plan daar een park met een oppervlakte van meer dan 180 hectare aan te leggen heeft gemoederen in beweging gebracht. De Vereniging Duurzame Energie Berg en Dal is tegen dit plan, vanwege de massaliteit. Een betere keuze zou zijn om eerst de daken vol te leggen met zonnepanelen voordat natuur wordt opgeofferd, aldus de vereniging.

Raadsvragen

Ook bij een aantal politieke partijen is twijfel gerezen, of de plannen op deze schaal uitgevoerd moeten gaan worden en of de voorlichting wel goed verloopt. Er zijn over dit onderwerp ook reeds vragen gesteld vanuit de gemeenteraad.

Het is noodzakelijk om voldoende draagvlak bij de inwoners te krijgen, daarom wordt tijdens de vergadering uiteengezet hoe men betrokken wordt bij de plannen en wat de inspraakmogelijkheden zijn.

Minimabeleid

Verder staat de bespreking van een rapport van de Rekenkamer op de agenda. Dit rapport gaat over het tot nu toe gevoerde minimabeleid van de gemeente, en bevat ook een aantal aanbevelingen.

Live uitzending

De vergadering is live te volgen via het TV-kanaal, de website, de app en de Facebookpagina van omroep Berg en Dal (niet via de radio) en begint om 20.00 uur.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Deel dit artikel