Ankeiler: Op de Rijlaan in Groesbeek wordt veelvuldig te hard gereden. Om deze reden controleert de politie van Berg en Dal af en toe op snelheid.

- Op de Rijlaan in Groesbeek wordt veelvuldig te hard gereden. Om deze reden controleert de politie van Berg en Dal af en toe op snelheid. Dit wordt gedaan met behulp van een lasergun, waarmee de echte hardrijders eruit worden gehaald.

De Rijlaan is een weg buiten de bebouwde kom, door het bos en loopt van Groesbeek naar Molenhoek. De afgelopen jaren hebben er diverse aanrijdingen met overstekende dieren plaats gevonden met vele gewonden. Om deze reden heeft de wegbeheerder enige tijd geleden de maximum snelheid verlaagd van 80 naar 60 kilometer per uur.

52 km/u te hard

Woensdagochtend werd een snelheidscontrole uitgevoerd en daarbij is vier maal proces-verbaal opgemaakt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 km/u, wat na correctie uitkomt op een overschrijding van de maximum snelheid met 52 km/u. Daarom is het rijbewijs van deze hardrijder ingevorderd. De bestuurder zal worden opgeroepen zich te komen verantwoorden bij het Openbaar Ministerie.

De politie waarschuwt: "Wij zullen vaker op deze locatie gaan controleren, dus let op uw snelheid !"

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel