Omroep Berg en Dal - Nieuws
Bevat Audio: Audio
Lead image 1:
Lead image TXT 1: De eerste nachtvorst lijkt al onderweg. Foto: Pixabay

DEELEN - Terwijl de provincie nog volop geniet van de herfst, dient de eerste lokale nachtvorst zich al aan. Meteorologe Diana Woei van Weerplaza zegt dat we vrijdag wel eens heel koud van start kunnen gaan.

Misschien komt er zelfs al vorst aan de grond, zegt ze. "Ik ben al op zoek gegaan naar mijn ruitenkrabber. Ik hoop dat ik ongelijk krijg, want ik heb nog helemaal geen zin om 's ochtends vroeg de autoruiten te krabben", lacht Woei. "Maar het zou goed kunnen."

Vaker vorst in oktober

Is die verwachte vorst er eigenlijk vroeger dan normaal? Nee. Het is al eens in september voorgekomen en rond deze tijd van het jaar, als oktober al halverwege is, hebben we ook vaker vorst aan de grond gehad. "En zelfs op neushoogte, op zo'n anderhalve meter", voegt Woei toe.

De laatste keer dit jaar dat het vroor, was op 15 mei in Deelen. Mocht het vrijdagochtend echt vriezen, is dat nog geen voorbode voor koude dagen. De verwachtingen voor het weekend zien er namelijk hetzelfde uit als deze donderdag: zonneschijn met een matige wind. Het blijft zo goed als droog, zondag is er kans op een enkele bui.

Luister het weerbericht met Diana Woei terug:

Zie ook: Zo geef je de egels in je tuin een veilig winterplekje

Deel dit artikel