Lead image 1:
Lead image TXT 1: Jan Biggel. Foto: janbiggel.nl
Lead image 2:
Lead image TXT 2: . Foto: EMM
Ankeiler: Velen kunnen zich het zich vast nog herinneren, de draaimolen die op dinsdag, in de loop van de middag werd getransformeerd naar een zweefmolen.

- Velen kunnen zich het zich vast nog herinneren, de draaimolen die op dinsdag, in de loop van de middag werd getransformeerd naar een zweefmolen. Later stonden er zelfs een draaimolen en zweefmolen naast elkaar, aangevuld met enkele kermiskramen. Helaas moet de Kekerdomse kermis het al een aantal jaren met minder, en tijdens de kermis dit jaar, van 27 t/m 30 augustus, helaas zonder traditionele kermisattracties doen..

Wél Schuttersfeesten

Gelukkig worden de schuttersfeesten bij de plaatselijke schutterij Eendracht Maakt Macht (EMM) wel uitgebreid gevierd. Vier dagen wordt er van alles georganiseerd, in en rond de feesttent aan de Weverstraat. Ook die organisatie was een flinke klus dit jaar. De kermis werd een aantal jaren georganiseerd door Lukassen producties, dit jaar was het weer aan de schutterij zelf om een vierdaags feest op poten te zetten. Samen met een werkgroep heeft het bestuur van de vereniging de schouders eronder gezet en een mooi programma samengesteld.

Traditiegetrouw zal de kermis worden geopend op zaterdagmiddag om 17.00.u. met een Heilige mis in de St.Laurentiuskerk. Vanaf 20.30.u. speelt de coverband Tribute in de tent.

Koningsschieten

Op zondagmiddag, hopelijk met goed weer, kunnen de leden van EMM weer deelnemen aan het koningsschieten. Nadat de kop en de vleugels naar beneden zijn geschoten, wacht de romp van de vogel op het koningsschot. Wie wordt de nieuwe koning(in) en jeugdkoning(in} ? Ook zullen de jubilarissen van de vereniging, dit jaar negen in totaal, deze middag worden gehuldigd. Aansluitend zal DJ Rob Toonen de muziek verzorgen tijdens het Koningsbal.

Vendelhulde en Jan Biggel

Op maandag vertrekt de schutterij in vol ornaat richting het huis van de nieuwe koning(in). Hier zal de nieuwe koningin of prinsgemaal worden geïnstalleerd en vervolgens geëerd met een vendelhulde. Rond 14.00.u. is men weer terug en kan het matinee beginnen., m.m.v. The Perfect Show Band, DJ Wimpie en een optreden van Jan Biggel (Ons Moeder Zeej Nog).

Jan Biggel - Foto: janbiggel.nl

Springkussen

Uiteraard denkt EMM ook aan de kinderen. Geen 'echte' kermisattracties maar op zondag zal er voor de allerkleinsten een springkussen op het terrein aanwezig zijn. De oudere jeugd kan, onder begeleiding, kennismaken met de schietsport, op een speciaal aangelegde schietbaan. Ook worden er zakken snoep uitgedeeld aan de aanwezige kinderen.

Laat de schuttersvlag, of het Rood-wit-blauw wapperen aan uw gevel

"Laat de schuttersvlag, of het Rood-wit-blauw wapperen aan uw gevel", zo roept het schuttersbestuur de inwoners van Kekerdom op. "Zo wordt het nog feestelijker in ons mooie dorp".

Foto: EMM
💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.