Ankeiler: Normaal is men gewend dat ballen in het net vliegen op Sportpark Noord. Zondag 26 juni is dat net even anders.

- Normaal is men gewend dat ballen in het net vliegen op Sportpark Noord. Zondag 26 juni is dat net even anders. In plaats van in het net is het de bedoeling dat de bal in zo weinig mogelijk beurten in één van de 16 spectaculaire golfholes terecht komt, tijdens de Open Berg en Dalse Voetgolfkampioenschappen.

Deelname is gratis

De naam ‘open’ zegt het al; Iedereen kan meedoen. De deelname is gratis en inschrijven kan in teams van vijf personen, maar vol = vol. Deelnemen kan vanaf zestien jaar, maar iemand van achtentachtig jaar is ook van harte welkom. Er kunnen maximaal 32 teams deelnemen.

De teams komen niet alleen uit Berg en Dal, maar de hele regio Nijmegen heeft ondertussen ervaren hoe goed sportiviteit en ontspanning samengaan. Veel teams worden gevormd door bedrijven, scholen, vriendenclubs, families, sportverenigingen en maatschappelijke organisaties.

Nieuw, uitdagend parcours

Elk jaar leggen de vrijwilligers van voetbalvereniging Germania een geheel nieuw en uitdagend parcours aan. Er worden in totaal 16 holes aangelegd waarbij veel gebruik gemaakt wordt van natuurlijke elementen zoals bomen en heuvels op het terrein. Verder worden allerlei attributen gebruikt om het spelen zo uitdagend mogelijk te maken. Het schijnt dat er zelfs een hole is waarbij een autowrak word gebruikt.

De start van het evenement is om 11.00.u. en aan het eind van de middag vindt de prijsuitreiking plaats. Aan de gezelligheid is ook gedacht met een terras, barbecue, een springkussen en een zingende dj.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel