Lead image 1:
Lead image TXT 1: Wilhelmina in de eigen ruimte: Hoe lang nog ?. Foto: Wilhelmina
Ankeiler: De gemeenteraad van Berg en Dal wil van sociaal cultureel centrum de Mallemolen het bruisende hart van Groesbeek maken.

- De gemeenteraad van Berg en Dal wil van sociaal cultureel centrum de Mallemolen het bruisende hart van Groesbeek maken. Hiervoor wil de gemeente zoveel mogelijk gebruikers in de Mallemolen huisvesten. Het college van burgemeester en wethouders van Berg en Dal heeft daarom voorgesteld om Jongerencentrum OJC Maddogs en fanfare Wilhelmina te verhuizen naar De Mallemolen. Maddogs en de fanfare huizen nu nog in een gemeentelijk gebouw naast de Mallemolen. De gemeente wil in dit gebouw appartementen realiseren.

De gemeente houdt rekening met eisen en wensen

Maddogs en fanfare Wilhelmina zijn zeer tevreden met hun huidige huisvesting. Toch hebben beide clubs meegedacht met de gemeente over verhuizing. Daarbij hebben ze wel een aantal voorwaarden/wensen ingebracht. De gemeente houdt daar bij de verbouwing van de Mallemolen zoveel mogelijk rekening mee. De fanfare krijgt bij verhuizing een multifunctionele oefenruimte met geluidskooi en een opslagruimte voor de instrumenten. Maddogs kan voor haar evenementen gebruik maken van de theaterzaal. En krijgt samen met het jongerenwerk van Forte Welzijn inloopruimtes in de kelder van de Mallemolen.

Geen oefenruimte voor bandjes

Maar niet alle wensen kunnen worden uitgevoerd. Zagen veel bandjes in het verleden het levenslicht in Maddogs, in de Mallemolen zal hiervoor geen aparte oefenruimte meer terugkomen. De gemeente vindt het niet haar taak onderdak te bieden aan repeterende bandjes die ook nog veelal van buiten de gemeente komen.

Nader overleg zal volgen

De gemeente heeft beide verenigingen op de hoogte gesteld van deze verhuisplannen en nader overleg zal volgen. Verdere uitwerking van het voorstel zal worden meegenomen in het programma van wensen en uiteindelijk in het programma van eisen voor de Mallemolen. Deze zullen worden besproken met alle toekomstige gebruikers van de Mallemolen.

Het definitieve voorstel wordt aan de gemeenteraad voorgelegd tijdens de vergadering op 29 september. Wanneer de raad positief besluit zal vervolgens de huur worden opgezegd aan Maddogs en Wilhelmina.

Bewoners mogen meedenken

Om van de Mallemolen het bruisend hart van Groesbeek te maken is meer nodig dan een verbouwing en de verhuizing van Wilhelmina en Maddogs. De gemeente wil graag de inwoners van de gemeente vragen om mee te denken over de Mallemolen. Welke activiteiten missen we nog? Welke potentiele gebruikers zijn er? Binnenkort kunnen alle inwoners van de gemeente hun ideeën kwijt via samenbergendal.nl.

Wilhelmina in de eigen ruimte: Hoe lang nog ? - Foto: Wilhelmina
💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel