Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Jasper Cillessen keert terug in shirt De Treffers. Foto: De Treffers
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Jasper Cillessen keert terug in shirt De Treffers. Foto: De Treffers
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Jasper Cillessen keert terug in shirt De Treffers. Foto: De Treffers
Ankeiler: Het lijkt lang geleden dat Jasper Cillessen in een shirt van de Groesbeekse voetbalclub De Treffers speelde. Toch is niets minder waard.

- Het lijkt lang geleden dat Jasper Cillessen in een shirt van de Groesbeekse voetbalclub De Treffers speelde. Toch is niets minder waard. De keeper stapte vrijdag bij het Nederlands elftal weer in het zwart-rode tenue het veld op.

Bekijk hier de beelden van Jasper Cillessen bij Oranje in het De Treffers-shirt:

Bij zijn Groesbeekse club zijn ze enorm trots op hun pupil, die uitgroeide tot keeper van Oranje. Cillessen speelde al op jonge leeftijd in de opleiding van De Treffers. En dan ging hij altijd op zijn fiets naar de club.

Jasper Cillessen keert terug in shirt De Treffers - Foto: De Treffers

Om vervolgens een mooi, blauw, keeperstenue aan te trekken.

Jasper Cillessen keert terug in shirt De Treffers - Foto: De Treffers

'Hij is een natuurtalent'

Hans Janssen was in de jeugd, toen Cillessen 10 jaar was, keeperstrainer bij De Treffers. Hij noemt Cillessen een natuurtalent. "Ik zei altijd: als hij er niet komt, komt het door zijn lengte. Hij was, vergeleken met zijn leeftijdsgenoten, altijd vrij klein. Toen Cillessen nog in de D'tjes speelde, vroegen zijn teamgenoten zich altijd af wat zij met zo'n kleine keeper moesten. Maar hij was toen al supergoed. En eigenwijs. Ik heb nog nooit zo'n goede keeper meegemaakt op die leeftijd. Hij had een goede techniek en kon al goed duiken, met het goede been afzetten, goed uitkomen en een bal vangen."

En Janssen heeft flink wat keepers gezien. "Maar Jasper was een echt talent. Hij kon ook heel goed voetballen, maar heeft gekozen voor het keepen. Waarom weet ik niet. Maar hij had flair, was eigenwijs op een positieve manier en hij vroeg altijd om uitleg waarom een bepaalde oefening werd gegeven. Hij was enorm gedreven. Het was heel leuk om hem training te geven."

Geblesseerd

Cillessen heeft ook nog altijd een warme band met De Treffers, zo weet Janssen. Ook al is hij er niet zo vaak, omdat hij in Spanje woont. "Maar hij komt er nog wel eens om een shirt uit te delen. En als je hem vraagt om keepershandschoenen te leveren, dan doet hij dat ook."

Ook toen Cillessen vorig jaar afviel bij het Nederlands elftal vorig jaar, stond hij weer op het veld in Groesbeek. "Was hij daar op het hoofdveld aan het trainen. Bij De Treffers hebben ze hem natuurlijk dan ook heel hoog zitten, hij komt daardoor er ook graag. Als hij kan, komt hij bij De Treffers langs", zo vertelt zijn oude trainer.

Jasper Cillessen keert terug in shirt De Treffers - Foto: De Treffers

'Geen terugkeer'

Hoewel Cillessen deze vrijdag dus weer in een Treffers-shirt speelde, hoeven we niet te verwachten dat de keeper dat in de toekomst langere tijd gaat doen, denkt Janssen. "Nee, ik denk niet dat hij terugkeert naar Groesbeek. Ik denk dat dat niet reƫel is om te verwachten. Ik denk dat hij nog jaren blijft keepen en pas heel laat gaat stoppen. Het zou leuk zijn, maar het zou me enorm verbazen."

Zie ook: Transfer Luuk de Jong laat jeugd dromen: 'Wij kunnen ook bij Barcelona komen'

Deel dit artikel