Omroep Berg en Dal - Nieuws
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Een negatieve coronatest. Foto: ANP
Lead image 2:
Lead image TXT 2: De belangrijkste actuele coronacijfers op een rij. Foto: ANP

ARNHEM - Het RIVM komt dagelijks met nieuwe cijfers over het coronavirus. In dit artikel de belangrijkste cijfers op een rij.

Aantal geregistreerde besmettingen per gemeente

Op deze kaart zie je het aantal geregistreerde besmettingen per honderdduizend inwoners op de voorgaande dag.

Hoe verloopt het coronavirus in jouw gemeente?

Selecteer hieronder jouw gemeente om het dagelijks verloop van het aantal geregistreerde besmettingen, aantal ziekenhuisopnames en het aantal overledenen te zien.

Aantal geregistreerde besmettingen in Gelderland

In deze grafiek zie je het verloop van het aantal geregistreerde besmettingen in de provincie Gelderland. Vrijdag kwamen er 724 besmettingen bij, maar de cijfers zijn door een storing van een dag ervoor mogelijk vertekend.

Aantal ziekenhuisopnames in Gelderland

In deze grafiek zie je het verloop van het aantal ziekenhuisopnames in de provincie Gelderland. Vrijdag zijn er 10 ziekenhuisopnames bijgekomen.

De cijfers van het aantal ziekenhuisopnamen zijn onvolledig. Er zijn (vooralsnog) geen regionale cijfers beschikbaar. Het aantal actuele opnames ligt waarschijnlijk hoger.

Aantal mensen overleden in Gelderland

In deze grafiek zie je het verloop van het aantal mensen dat is overleden in de provincie Gelderland. Het RIVM registreerde vrijdag 4 overleden coronapatiënten in Gelderland. Het daadwerkelijke aantal sterfgevallen ligt waarschijnlijk hoger (en door een storing zijn de gegevens woensdag onbetrouwbaar).


De cijfers van het aantal overledenen zijn onvolledig. Er is geen registratieplicht en er zijn geen regionale cijfers beschikbaar. Het aantal doden ligt waarschijnlijk hoger.

Aantal geregistreerde besmettingen per veiligheidsregio

Op deze kaart zie je het aantal geregistreerde besmettingen per honderdduizend inwoners op de voorgaande dag. De cijfers zijn uitgesplitst naar veiligheidsregio.

Risiconiveau coronabesmettingen per veiligheidsregio

Op onderstaande kaart is iedere veiligheidsregio ingedeeld naar een van de drie zogeheten risiconiveaus: waakzaam (niveau 1), zorgelijk (niveau 2) of ernstig (niveau 3).

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Deel dit artikel