Ankeiler: In de nacht van zaterdag op zondag controleerde de politie een bestuurder van een bromfiets in Groesbeek.

- In de nacht van zaterdag op zondag controleerde de politie een bestuurder van een bromfiets in Groesbeek. De bestuurder viel op door zijn rijgedrag, zoals zijn enorm hoge snelheid op het fietspad. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en onder invloed van alcohol te rijden.

Ambtsbelemmering en belediging

Op het moment dat de bromfietser werd aangehouden en en in de politiewagen werd geplaatst kwam een groep van zo'n 20 personen zich met de aanhouding bemoeien. Zij belemmerden de politiemensen door in de weg te gaan staan en constant de deuren van het voertuig open te maken. Ook vond de groep het nodig om te schelden met allerlei ziektes richting de politie. Binnen de groep was duidelijk een aanstichter aanwezig. Deze persoon is uiteindelijk ook aangehouden voor ambtsbelemmering en belediging.

Wapenstok

Met behulp van de wapenstok lukte het de politie om een veilige afstand te creëren tussen de groep en henzelf. Hulp kwam ook van buurtbewoners om de groep tot de orde te roepen. De groep kwam van een feestje en zijn met behulp van meerder politie-eenheden heen gestuurd.

Er werden twee aanhoudingen verricht en vier maal proces verbaal opgemaakt. Beide verdachten mogen zich binnenkort verantwoorden bij het Openbaar Ministerie.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel