Afdrukken
Ankeiler: Sinds dit seizoen heeft De Treffers weer een voetbalteam dat in de categorie “Speciaal Voetbal Regio Nijmegen” meespeelt.

- Sinds dit seizoen heeft De Treffers weer een voetbalteam dat in de categorie “Speciaal Voetbal Regio Nijmegen” meespeelt. En De Treffers maakt een zeer succesvol debuut. Op 30 mei wonnen zij de kampioenswedstrijd in Poule A van de Speciaal Voetbal competitie Regio Nijmegen.

Bij een goal gaan de armen ook omhoog

Een Voetbal Plus-team telt 7 personen en zij voetballen 2 maal 20 minuten op een half veld. Sporters met een beperking, die niet kunnen deelnemen aan het reguliere voetbal, kunnen zich hierbij net als de andere voetballers lekker op het veld uitleven. Ze trainen, spelen wedstrijden en ja… bij een doelpunt gaan de armen ook omhoog. De regio Speciaal Voetbal Regio Nijmegen telt 3 poules.

Verdiende kampioen

In totaal spelen er 15 jongens in het Voetbal Plus team van De Treffers. Het seizoen werd door De Treffers voortvarend begonnen met het winnen van het toernooi bij Siol Cuijk. Maar op 30 mei leek het op voorhand een spannende kampioenswedstrijd te worden tegen medekoploper sc Woezik. De VoetbalPlussers van De Treffers begonnen daarom zeer gespannen aan de wedstrijd. Alhoewel De Treffers een licht veldoverwicht had, was het toch sc Woezik dat als eerste scoorde. De Treffers wist zich echter snel te herpakken en de wedstrijd eindigde met 2-8 als uitslag, en daardoor was De Treffers de absoluut verdiende kampioen.

Aanvoerder Arthur Schiltmans toonde zich na afloop tevreden: “We hebben een heel mooi seizoen gehad. En we zijn trots dat we hebben gewonnen”.

Op zondag 19 juni aanstaande komt het team dit seizoen nog een keer in actie tijdens een toernooi bij vv Heijen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel