Lead image 1:
Lead image TXT 1: Willemijn Kranendonk. Foto: eigen foto
Ankeiler: Auteur Willemijn Kranendonk uit Leuth, neemt ons mee naar Camping De Grote Walvis, waar een groep kinderen de meest fantastische avonturen beleeft.

- Auteur Willemijn Kranendonk uit Leuth, neemt ons mee naar Camping De Grote Walvis, waar een groep kinderen de meest fantastische avonturen beleeft. Het kinderboek komt woensdag 18 mei uit en is dan te koop bij de boekhandel in Nederland en België.

Grappige en herkenbare avonturen

Pien is samen met haar ouders op vakantie, op camping De Grote Walvis. Daar ontmoet ze Milla waarmee ze meteen heel goede vriendinnen wordt. Samen met de andere kinderen op de camping, zoals de vrolijke Kees, stoere Elif en het schuchtere jongetje Sepp beleven ze allerlei grappige en herkenbare avonturen: van frietjes bietsen tot een spannende spokenjacht, van het strand opruimen tot het hutten bouwen van geleende (of gestolen.....?!) parasols. Tijdens deze wilde avonturen vraagt Pien zich vaak af hoe ze vrienden kan zijn met kinderen die zo anders zijn dan zij zelf.

Wanneer de kinderen een geheimzinnige flessenpost vinden staan ze voor een groot raadsel! Hoe lossen ze dit mysterie nu weer met z'n allen op ?

'Camping De Grote Walvis en de mysterieuze flessenpost', is een warm en humoristisch (voorlees)boek over de kleine en grotere belevenissen van een diverse groep kinderen tijdens de zomervakantie. En wie weet verschijnen er na dit avontuur nog vele andere avonturen............

Willemijn Kranendonk (1994) is schrijver en dichter. Ze won al diverse prijzen voor haar verhalen en gedichten. Momenteel volgt ze de master jeugdliteratuur aan Tilburg University. Januari 2022 verscheen haar debuutroman 'De Geliefden'. 'Camping De Grote Walvis en de mysterieuze flessenpost' is haar kinderboekendebuut.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel