Ankeiler: Er staat zomers weer voor de deur. Het ziet er volgens Weerplaza naar uit dat zaterdag en zondag zonovergoten dagen worden, waarop de temperatuur flink kan oplopen.

Er staat zomers weer voor de deur. Het ziet er volgens Weerplaza naar uit dat zaterdag en zondag zonovergoten dagen worden, waarop de temperatuur flink kan oplopen. Met name op zondag stijgt het kwik.

Deze donderdag is het eigenlijk al één en al zonneschijn wat de klok slaat. "Het is overal heel zonnig", zegt weerman Johnny Willemsen van Weerplaza. "Vanmiddag komen er weliswaar wat stapelwolken, maar tot een bui komt het niet. Het wordt 20 à 21 graden."

Vrijdag is hetzelfde weerbeeld als donderdag te zien. "Veel zonneschijn, een paar wolken en een matige wind uit het westen of zuidwesten bij een graad of 20", zegt Willemsen, die op een heel warm weekend rekent.

Maximaal 26 graden op zondag

Hij denkt dat de zon zaterdag uitbundig zal schijnen boven Gelderland en voorziet temperaturen van 23 tot 24 graden. "Bij zonkracht 6, dus smeer je wel goed in als je naar buiten gaat. Zondag komen er nog een paar graden bij, 25 tot 26 graden en veel zon. Later op de dag kunnen er wat stapelwolken komen."

En de regen? Die blijft eigenlijk achterwege. Lokaal viel er woensdagavond en in de nacht van woensdag op donderdag een bui. Daar blijft het waarschijnlijk bij: op de weerkaarten ziet weerman Willemsen de komende dagen geen nieuwe regen in aantocht. Wie op de warme dagen de planten water wil geven, is dus aangewezen op de kraan of de regenton.

Meer over

Deel dit artikel