Afdrukken
Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Burgemeester snijdt stokbrood. Foto: Omroep B&D
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Veel klanten in de nieuwe winkel. Foto: Omroep B&D
Ankeiler: Zomaar, op een donderdagochtend in mei, in het centrum van Groesbeek klinken onverwachte blije klanken van een fanfare.

- Zomaar, op een donderdagochtend in mei, in het centrum van Groesbeek klinken onverwachte blije klanken van een fanfare. De reden: Hans de bakker opent z'n nieuwe winkel en daarvoor loopt bijna het hele dorp uit en fanfare Wilhelmina luistert de opening vrolijk op.

Familiebedrijf sinds 1976

"Ook een mooie gelegenheid om mijn ouders Hans en Dory in het zonnetje te zetten", zo zegt dochter Anne IJzendoorn, bijgestaan door zus Ellen. "Een familiebedrijf sinds 1976, en sinds die tijd stoppen jullie je ziel en zaligheid in de bakkerij, je passie in het brood en de passie in je klanten". Hans en Dory kregen vervolgens een gedenkplaat aangeboden, om aan te brengen op de gevel van de vernieuwde winkel.

Burgemeester Slinkman

Burgemeester Mark Slinkman is uitgenodigd voor de officiƫle opening. "Ik hou het kort", aldus de burgemeester. "Er komen zulke heerlijke geuren uit de winkel dat iedereen zo snel mogelijk naar binnen wil. De coronatijd lijkt achter ons te liggen en je merkt dat mooie dingen zoals het verenigingsleven gelijk weer opbloeien. Maar we hebben hier niet alleen een heel mooi verenigingsleven, maar we boffen ook ontzettend met de middenstand die we hebben. In Groesbeek hebben we naast al die andere mooie dingen en zaken ook de basis nog aanwezig: een goede slager, een goede groenteboer en ook nog een goede bakker. Een Echte bakker, zoals hij zichzelf noemt. Nu met een nieuwe, mooie en grote winkel, maar met brood van ouderwetse kwaliteit".

Aansluitend werd de burgemeester uitgenodigd om, in plaats van het traditionele lint, geheel in bakkersstijl een stokbrood door te snijden als symbolische opening van de nieuwe winkel. Vervolgens namen alle aanwezigen een kijkje.

šŸ’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel