Bevat Video: Video
Ankeiler: Ook de Groesbeekse tennisvereniging wilde graag iets doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne.

- Ook de Groesbeekse tennisvereniging wilde graag iets doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne. En wat kan een tennisclub dan beter dan dan de kinderen uitnodigen voor een middagje lekker sporten ? Woensdagmiddag was er een tennisclinic en de jeugdtrainer wist ze op een speelse wijze met bal en racket aan het werk te zetten.

"Aan de gezichten te zien hebben ze veel plezier", zegt voorzitter Frans Geurts. "Wat in Oekraïne gebeurt zou in 2022 eigenlijk niet meer mogen gebeuren. Laten wij dan in godsnaam doen wat we kunnen. En dit is iets kleins wat we kunnen doen".

Oekraïense en Groesbeekse kinderen samen

De ballen vliegen in het rond en er wordt zichtbaar genoten van het samen bezig zijn. Oekraïense en Groesbeekse kinderen tennissen samen, waarbij het taalverschil bijna geen invloed lijkt te hebben. Zo'n anderhalf uur wordt er gesport en gespeeld en aansluitend is er nog wat lekkers.

Als ik die pretoogjes zie, is dat mijn beloning............

"We proberen het tennis ook mogelijk te maken voor de kinderen uit de gemeente Berg en Dal. Sinterklaas heeft bijvoorbeeld in december jaarlidmaatschappen uitgedeeld aan alle kinderen die dat wilden," zo vervolgt Geurts. "Voor de clinic van vandaag heeft onze jeugdtrainer van alles voorbereid en is ook de hele middag aanwezig. Helemaal belangeloos. Als ik die pretoogjes zie, is dat mijn beloning............".

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Deel dit artikel