Ankeiler: Onlangs onderzocht het SOK (het carnavalsoverleg in Groesbeek) of de Groesbeekse carnavalist interesse heeft in een carnavalsfeest tijdens het Pinksterweekend.

- Onlangs onderzocht het SOK (het carnavalsoverleg in Groesbeek) of de Groesbeekse carnavalist interesse heeft in een carnavalsfeest tijdens het Pinksterweekend. Uit de reacties bleek dat er maar heel weinig belangstelling was voor een vooruitgeschoven feest. Iedereen viert graag carnaval, maar dan wel tijdens de traditionele carnavalsdagen. Daarom is besloten geen carnavalsactiviteiten te organiseren tijdens Pinksteren of een ander moment in voorjaar of zomer.

Kleinschalig carnaval bij de lokale horeca

Zoals het er uit ziet met de laatste versoepeling van de coronamaatregelen, is het waarschijnlijk mogelijk om toch nog een feest te kunnen vieren tijdens de carnavalsdagen. Niet met een optocht en grote tent, maar wel op een kleinere en aangepaste schaal bij de lokale horeca.

Schlagerfestival

Om carnaval 2022 toch een enigszins complete uitstraling te geven, vindt op zaterdag 19 februari ook het Schlagerfestival plaats , uiteraard ook in aangepaste vorm en binnen de mogelijkheden van de dan geldende maatregelen. De bedoeling is dit festival uit te zenden via Omroep Berg en Dal, zodat iedereen er van kan meegenieten. Ook zal het bekende lokale carnavalsboekje 't Sökske worden uitgegeven.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Deel dit artikel