Lead image 1:
Lead image TXT 1: Foto: Euregio
Ankeiler: De afgelopen dagen verspreidde de Beekse voetbalclub BVC '12 flyers in de Duitse dorpen in de grensstreek met een oproep lid te worden van de club en daar te komen voetballen.

- De afgelopen dagen verspreidde de Beekse voetbalclub BVC '12 flyers in de Duitse dorpen in de grensstreek met een oproep lid te worden van de club en daar te komen voetballen. De nu nog gezonde club maakt zich zorgen over de toekomst en kijkt daarom verder dan de grenzen van het eigen dorp.

Geografisch gezien is de stap vanuit bijvoorbeeld Wyler naar de Beekse club niet zo groot. De velden van BVC liggen naast het Wylerbergmeer, direct bij de grens. "In de Duitse grensdorpen wonen verder vele Nederlanders, waarvan de kinderen in Nederland naar school gaan. Bij BVC kunnen deze kinderen ook hun vrije tijd doorbrengen met hun klasgenoten", aldus de club.

Gratis sportkleding

De voetbalverenigingen uit Wyler-Zyfflich, Mehr, Kranenburg en Nütterden kijken met argusogen naar de wervingsactie van de Nederlanders. Ook zij kampen met teruglopende ledenaantallen en werken daarom noodgedwongen samen. Ondanks dat BVC adverteert met gratis sportkleding maakt men zich geen zorgen.

De Beekse club zegt niet actief leden te willen ronselen bij de Duitse collega-verenigingen. Maar er spelen al een aantal kinderen uit Zyfflich in Beek, en dat is gewoon een stuk dichter bij huis. "Wie weet vinden we het over 20 jaar heel normaal dat verenigingen grensoverschrijdend werken."

Afbeelding
Foto: Euregio

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.