Ankeiler: Wanneer je in Nederland dementie krijgt wordt er alles aan gedaan om je zo lang mogelijk thuis te laten wonen, in je eigen vertrouwde omgeving.

- Wanneer je in Nederland dementie krijgt wordt er alles aan gedaan om je zo lang mogelijk thuis te laten wonen, in je eigen vertrouwde omgeving. Hoe lang dat kan hangt natuurlijk heel erg af van hoe de situatie bij die persoon met dementie zich ontwikkelt.

Maar zeker zo belangrijk is natuurlijk hoe de partner, familie en goede vrienden omgaan met de situatie. Vaak zie je dat de omgeving een tijdlang alles uit de kast haalt om thuis wonen bij dementie te ondersteunen, natuurlijk ook met professionele hulp van thuiszorg en huisarts. Als het uiteindelijk niet meer gaat verhuist die persoon met dementie naar een verpleeghuis. Een hele grote stap, vooral voor de persoon zelf, aangezien hij of zij veel niet meer begrijpt.

Primeur voor Nederland !

In het Gasthuis Millingen woont sinds kort de eerste verpleeghuisbewoner in deeltijd. Dit is een primeur voor Nederland ! Deze bewoner woont en slaapt elke week 3 a 4 dagen in het Gasthuis, en gaat de rest van de week weer naar huis. Op deze manier kan de familie enkele dagen in de week bijkomen want zorgen voor een familielid met dementie is geen eenvoudige opgave. Op deze manier kunnen partners langer thuis blijven zorgen voor hun demente man of vrouw. (bron: Facebook Het Gasthuis).

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.