Bevat Video: Video
Ankeiler: In de jaren '80 lukte het Andre van Duin al om drie geestelijken gezamenlijk een lied te laten zingen. Dit komische lied 'Bim Bam, hoor de klokken weer eens luiden', werd een grote hit.

- In de jaren '80 lukte het Andre van Duin al om drie geestelijken gezamenlijk een lied te laten zingen. Dit komische lied 'Bim Bam, hoor de klokken weer eens luiden', werd een grote hit. De drie pastores van de Groesbeekse parochie zongen zondag ook, niet om een hit te scoren, maar om de aandacht te vestigen op de actie Kerkbalans.

'Gruusbek, gej blieft vur mien, 't steitje wor ik wil zien'

Pastor Peter Pot, Pastoor Aloys van Veldhoven en Pastor Joke Huisintvelt zongen zondag samen met een aantal leden van het Ceciliakoor, 'Mien Gruusbek', een Groesbeeks lied van de Do-Le-The's. De aanwezigen, helaas een beperkt aantal door de coronaregels, kenden de tekst en zongen mee: "Gruusbek, gej blieft vur mien, 't steitje wor ik wil zien".

Kerkbalans

Met het zingen van dit lied bracht het trio dus de jaarlijkse actie Kerkbalans onder de aandacht, een actie waarmee parochianen bij kunnen dragen aan de kosten van alle kerkelijke activiteiten. "En het lied is erg geliefd, en wordt zelfs wel eens op uitvaarten gedraaid of gezongen", aldus de pastores.

Hoe het gelegenheidstrio het er vanaf bracht ? Vergelijk het zelf met origineel !

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.