Bevat Video: Video
Ankeiler: Wat is er mooier dan erop uit te gaan en te genieten van de natuur door er te wandelen, te fietsen en te spelen ?

- Wat is er mooier dan erop uit te gaan en te genieten van de natuur door er te wandelen, te fietsen en te spelen ? Velen denken zo in deze coronatijd en dat levert op sommige plekken in de natuur topdrukte op. Het Avonturenbos Stekkenberg in Groesbeek vindt het onverantwoord druk en trapt daarom op de rem.

Bezoekers van heinde en verre

De afgelopen weekenden kwamen bezoekers van heinde en verre. Dit leidde tot parkeeroverlast en veel corona-onveilige situaties in het bos door de drukte. Ook zijn de toiletten in de wintermaanden gesloten, waardoor luiers en ander 'sanitair afval' in het bos werden achter gelaten.

Hierdoor worden kinderen en ouders uit de buurt ontmoedigd naar het bos te komen, terwijl het eigenlijk daarvoor is gerealiseerd. Men verzoekt daarom mensen die niet uit de directe omgeving komen NIET naar het avonturenbos te komen.

Avonturenbos Stekkenberg

Het Avonturenbos Stekkenberg in Groesbeek is op 15 mei 2013 geopend. Tekeningen en maquettes van kinderen zijn gebruikt voor het ontwerp van het speelbos. Je vindt er o.a. een boomzweefpad, een boomhut, een halfondergrondse hut, een smokkelpad en allerlei toestellen waarin je kunt klimmen, hangen, zitten, liggen, schuilen en rollen. Alles is gemaakt van hout uit het bos.

Ter illustratie: Omroep Berg en Dal maakte onderstaande en andere reportages in en over het Avonturenbos; kijk hier voor meer.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Deel dit artikel