Ankeiler: Een deel van Groesbeek zat woensdagavond zonder stroom door een brand in een transformatorhuisje.

- Een deel van Groesbeek zat woensdagavond zonder stroom door een brand in een transformatorhuisje. Netbeheerder Liander is een aantal uur bezig te geweest met het regelen van een noodvoorziening. Rond 3.00 uur in de nacht hadden de ruim 260 klanten weer stroom.

De brand woedde aan de Lindenlaan. Woensdagavond zei Liander dat de eindtijd van de storing nog onzeker was. "We kunnen niet exact zeggen hoe lang we bezig zijn met het regelen van de noodvoorziening", laat een woordvoerder weten. "Maar het kan zomaar tot middernacht duren." Uiteindelijk werd om 3.00 uur gezegd dat de stroomstoring is opgelost. "De oorzaak is een onvoorzien probleem in een verdeelstation."

Ook een laagspanningskast kapot

Een aantal andere huishoudens in de buurt had rond 17.45 uur alweer stroom. Waarom duurde het voor de rest langer? "Er is ook een laagspanningskast kapot", zo legt de woordvoerder uit. "Daarvoor moeten nieuwe geplaatst worden. Die kast moet van een andere locatie komen, daar geplaatst worden en vervolgens moeten ook de kabels verlegd worden. Het is heel vervelend voor de huishoudens, maar dat kost tijd."

Deel dit artikel