Ankeiler: Onlangs maakte de gemeente Berg en Dal bekend samen met de Veiligheidsregio op zoek te gaan naar een nieuwe locatie voor een nieuwe brandweerkazerne, tevens standplaats voor een ambulance.

- Onlangs maakte de gemeente Berg en Dal bekend samen met de Veiligheidsregio op zoek te gaan naar een nieuwe locatie voor een nieuwe brandweerkazerne, tevens standplaats voor een ambulance. De kazerne is nu nog in Beek gevestigd, maar dat betekent een te lange aanrijtijd voor de ambulance naar Millingen aan de Rijn. Gedacht wordt aan een nieuwe plek ter hoogte van de rotonde op de Hubertusweg.

Centrum van Leuth 30 km-zone

De werkgroep Verkeer & Veiligheid van de Dorpsagenda Leuth wil nu dat verderop gekeken wordt, bijvoorbeeld op industrieterrein Lieskes Wengs in Leuth. De werkgroep pleit voor deze plaats niet alleen omdat daarmee de aanrijtijd naar Millingen nog korter wordt, maar ook omdat daardoor het centrum van Leuth ingericht kan worden als een 30 km-zone.

"Nu wordt dit steeds afgewezen omdat de ambulance dan te veel tijd zou verliezen op weg van Beek naar Millingen, maar als de kazerne voorbij het centrum van Leuth komt te liggen, is dat probleem opgelost", aldus de werkgroep in een brief aan gemeente en veiligheidsregio. "Op de Steenheuvelsestraat, de doorgaande weg door Leuth geldt nu een snelheid voor motorvoertuigen van 50 km, waardoor vaak gevaarlijke situaties ontstaan, omdat automobilisten de weg moeten delen met fietsers en er vaak te hard wordt gereden".

Daarvoor moet de weg dan nog wel worden ingericht, maar het kan in ieder geval leiden tot een mooi centrum voor Leuth waar auto’s, fietsers èn voetgangers zich veilig kunnen verplaatsen

Dit jaar zal de N840 van Beek naar Millingen aan de Rijn onder handen worden genomen. Daarbij worden in de bebouwde kom van Leuth enkele aanpassingen gedaan om de verkeersveiligheid te verbeteren, zoals verbreding van de fietsstroken en er komen twee oversteekplaatsen. Volgens de werkgroep zou het mooi zijn als de snelheid in het centrum van het dorp kan worden verlaagd naar 30 km per uur. "Daarvoor moet de weg dan nog wel worden ingericht, maar het kan in ieder geval leiden tot een mooi centrum voor Leuth waar auto’s, fietsers èn voetgangers zich veilig kunnen verplaatsen".

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Deel dit artikel