Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Piet Jochoms 80 jaar bij De Treffers Foto: Peter Hendriks
Ankeiler: Treffers voorzitter Theo Jochoms had zaterdag 8 januari een bijzonder taak te vervullen.

- Treffers voorzitter Theo Jochoms had zaterdag 8 januari een bijzonder taak te vervullen. De leden die meer dan 60 jaar lid zijn van de voetbalclub werden thuis bezocht en gehuldigd voor hun langdurige lidmaatschap. Helemaal bijzonder is dat hij ook zijn 90-jarige vader Piet Jochoms mocht bezoeken en huldigen voor maar liefst 80 jaren als lid. De overige jubilarissen zijn Leo Kersten (75 jaar lid), Herman de Bruin (70 jaar lid) en Piet de Valk (60 jaar lid).

Normaal vinden de huldigingen plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst op het sportpark. Helaas kon deze om de bekende coronaredenen niet doorgaan. De voorzitter reisde af naar Kalorama in Beek, de huidige woonplaats van zijn vader Piet, om hem te verrassen als 80-jarig lid van de Treffers.

Een echte Treffers familie

De familie Jochoms is een echte Treffers familie en is zeer actief binnen de club. Het voorbeeld werd gegeven door vader Piet die met name binnen de jeugdafdeling zijn sporen heeft verdiend. Hij ging langs de deuren om de contributie op te halen, was leider en coördinator van de jongste elftallen, organisator van jeugdkampen en jeugdtoernooien en nog veel meer.

Zilveren KNVB-speld

Voor deze verdiensten heeft hij de zilveren bondsspeld van de KNVB ontvangen en is hij Lid van Verdienste van De Treffers. Tot 2 jaar geleden was hij nog actief als vrijwilliger voor de club. Ook was hij trouw bezoeker van alle thuis- en uitwedstrijden. Sinds kort woont Piet in Kalorama in Beek-Ubbergen omdat zijn gezondheid te wensen over laat. Gelukkig is de gezondheid van geest er nog steeds en heeft hij zijn gevoel voor humor niet verloren.

ūüí¨ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Meer over

Deel dit artikel