Ankeiler: Alle woningeigenaren in de gemeente Berg en Dal hebben een brief ontvangen waarmee ze een zogenaamde Groene Bon kunnen aanvragen.

- Alle woningeigenaren in de gemeente Berg en Dal hebben een brief ontvangen waarmee ze een zogenaamde Groene Bon kunnen aanvragen. Met deze bon kan voor 40 euro aan energiebesparende maatregelen worden aangeschaft.

De Groene Bon

Deze Groene Bon is een subsidieregeling van het Rijk voor inwoners met een koopwoning, waarmee ze hun woning kunnen verduurzamen. De gemeente Berg en Dal doet mee aan deze regeling en daarom ontvangt Ieder huishouden in Berg en Dal dat in een koopwoning woont een brief van de gemeente. Hiermee kunnen zij een Groene Bon aanvragen via www.groenebon.nl. In totaal zijn ongeveer 1800 bonnen beschikbaar.

Lokale bouwmarkten

De inwoners kunnen de bon bij de deelnemende lokale bouwmarkten of een webshop inwisselen voor energiebesparende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan LED-lampen, tochtstrips, radiatorfolie en/of een waterbesparende douchekop. Het doel is om CO2 te besparen, maar met deze maatregelen wordt de energierekening ook lager.

Wethouder Verheul

Wethouder Nelson Verheul vindt dit een goede stap: “Verduurzamen is vooral doen. Met deze bon kan een aanzienlijke groep inwoners zelf eenvoudig hun woning verduurzamen. Zo ervaren ze hoe makkelijk het is om hun portemonnee en het milieu te sparen.”

Niet voor huurders

De genoemde maatregelen zijn natuurlijk ook prima uitvoerbaar door inwoners in een huurhuis. Het wachten is dus op een vervolg van deze actie, waarbij misschien ook deze groep kan deelnemen. De gemeente spant zich ervoor in om ook voor huurders een voordeelregeling tot stand te brengen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.