Afdrukken
Ankeiler: Vakantiegangers uit de regio Gelderland-Zuid hebben geluk: het belooft een droge en warme week te worden. Met donderdag als de mooiste dag van de week.

- Vakantiegangers uit de regio Gelderland-Zuid hebben geluk: het belooft een droge en warme week te worden. Met donderdag als de mooiste dag van de week. “Als je vrij bent, zou ik het ervan nemen”, zegt weerman Wilfred Janssen van Weerplaza.

De week begint met lichte regen en flink wat bewolking. Alleen in het westen breek maandag misschien de zon door, waardoor het daar nog een graad of 14 kan worden.

Hogedrukgebied

Vanaf dinsdag gaat het weerbeeld veranderen, weet Janssen. “Een hogedrukgebied neemt langzaam de regie over. Dat merken we dinsdagochtend al”, aldus de meteoroloog. De dag begint met misschien wat motregen, maar vanaf de middag wordt het droog en breekt op steeds meer plekken de zon door. Lokaal kan het kwik oplopen tot 15 graden.

Woensdag is de eerste droge dag, al waait er dan nog wel een stevige zuidwestenwind. “Donderdag wordt de beste dag van de week, met 16 en mogelijk wel 17 graden.”

Met een matige zuidenwind erbij, is het weer volgens hem vergelijkbaar met dat van zondag. “Maar dan nog wat warmer.” Na donderdag wordt het weer wisselvalliger.

Herfstvakantie

In de regio Gelderland-Zuid, waar onder meer Arnhem en Nijmegen onder vallen, is het deze week herfstvakantie. De scholen in de rest van de provincie zijn maandag weer begonnen.

Deel dit artikel