‘‘Linkspoot, van 't Vilje tot Champions League": Autobiografie van oud-Groesbeker Arno Arts - Omroep Berg en Dal
Bevat Video: Video
Ankeiler: Arno Arts groeide op in de volksbuurt ’t Vilje in Groesbeek.

- Arno Arts groeide op in de volksbuurt ’t Vilje in Groesbeek. Op achtjarige leeftijd ging Arts in teamverband voetballen bij het nabijgelegen Achilles’29 en in 1986 debuteerde hij in het shirt van NEC in het betaald voetbal. Het begin van een rijke carrière die verliep via het Zwitserse FC Luzern, FC Twente, Cambuur, Willem II, opnieuw NEC, FC Utrecht en VVV-Venlo terug naar Achilles'29. Deze loopbaan beschrijft Arno nu in zijn biografie.

Vele hoogtepunten

Hij maakte van nabij vele hoogtepunten mee. De promotie van NEC in 1989, het spelen in jong Oranje, het winnen van de beker met FC Luzern en FC Utrecht, de Europese avonturen met FC Twente , Willem II en FC Utrecht en het Champions League-avontuur met Willem II. Maar hij leerde ook de keerzijde van de medaille kennen. Achterdocht, niet nagekomen beloften en het belang van geld.

Vriendjespolitiek, ego's en machtslust

Ook na zijn carrière merkt hij dat de voetbalwereld kei- en keihard kan zijn. Vriendjespolitiek, ego's en machtslust winnen het daarin van eerlijkheid, onafhankelijkheid en clubliefde. Desondanks staat Arno Arts telkens weer op en drijft de voetballiefde hem terug het wereldje in. Ook privé incasseert hij de nodige klappen en vloeien er vele tranen.

Het is mijn verhaal en gevoel wat ik beschreven heb."

In deze autobiografie 'Linkspoot, Van 't Vilje tot Champions League' komen ook deze zwarte gebeurtenissen aan bod, naast de nodige voetbalhumor. Arno: "Het is mijn verhaal en gevoel wat ik beschreven heb."

Kijk hier voor meer informatie over Arno Arts en zijn boek. Vanaf 12 november is het boek ook verkrijgbaar in de boekhandel.

(bron: SV NEC en www.arnoartslinkspoot.nl)

Kijk hier naar een videobijdrage van Omroep Gelderland:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Deel dit artikel