Millingse ondernemers ontvangen Keurmerk voor Toegankelijkheid - Omroep Berg en Dal
Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Zilveren keurmerk voor 't Fuske Foto: Peter Hendriks
Ankeiler: Het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid is bedoeld voor de ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland met een beperking. Dit is 15% van de bevolking.

- Het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid is bedoeld voor de ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland met een beperking. Dit is 15% van de bevolking. Het zijn mensen met auditieve, visuele, motorische en verstandelijke beperkingen en mensen die gebruik maken van een assistentiehond.

De gemeente Berg en Dal onderschrijft het belang van toegankelijkheid. Daarom ging wethouder Sylvia Fleuren donderdag 21 oktober langs bij twee horeca ondernemers in Millingen aan de Rijn.

Brons en zilver

De ingang van Hotel Millings Centrum werd voorzien van een bronzen vignet, het basisniveau voor toegankelijkheid. Het keurmerk is twee jaar geldig, daarna moet opnieuw een keurmeester langskomen. Café 't Fuske werd verrast met een zilveren vignet. Beide ondernemers ontvingen ook een officieel certificaat.

Het keurmerk kan na een bezoek van een keurmeester worden toegekend in brons, zilver, goud of platina. Toegankelijkheid wordt gezien als groeiproces, dus ondernemers kunnen hun toegankelijkheid nog verder verbeteren. Zo wordt een bedrijf toegankelijk voor iedereen.

Omroep Berg en Dal TV maakte de volgende reportage:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.