Bibliotheek en GGD bieden hulp bij coronabewijs - Omroep Berg en Dal
Bevat Video: Video
Ankeiler: De Bibliotheek Gelderland Zuid en de GGD slaan de handen ineen om mensen te helpen met het coronatoegangsbewijs.

- De Bibliotheek Gelderland Zuid en de GGD slaan de handen ineen om mensen te helpen met het coronatoegangsbewijs. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in onder andere de bibliotheek van Groesbeek is vanaf deze week tot half november, een GGD-medewerker aanwezig om vragen te beantwoorden over de Corona Check-app en de QR-code.

Katinka, namens de GGD, en vrijwilliger Ger zitten er klaar voor in de bibliotheek. Iedereen die op welke manier dan ook problemen ondervindt met het Corona toegangsbewijs is welkom bij hen voor hulp.

Het grootste probleem is de DigiD. Veel ouderen hebben geen DigiD en hebben ook geen idee wat ze er mee kunnen

"Het grootste probleem is de DigiD", zo zegt Ger. "Veel ouderen hebben geen DigiD en hebben ook geen idee wat ze er mee kunnen." In de bibliotheek worden mensen, indien gewenst, geholpen met het aanvragen van zo'n DigiD, waarmee na een aantal dagen een schriftelijk coronatoegangsbewijs kan worden geprint. "Maar ook zonder DigiD kunnen we een schriftelijk coronabewijs aanvragen. Dit wordt dan na zo'n 10 dagen per post toegestuurd".

Raak niet in paniek !

"Mensen die geen DigiD hebben bellen voor een QR code met 0800-1421. Voor alle andere vragen bel je met de GGD Gelderland-Zuid op 0881 447123", aldus Katinka van de GGD. "Nogmaals, een smartphone is niet nodig, en een DigiD is makkelijk, maar ook zonder zo'n code is alles te regelen. Kortom: raak niet in paniek !"

Het Informatiepunt in de bibliotheek van Groesbeek is iedere dinsdag geopend van 10.00 tot 12.00.u., voor alle vragen over de digitale overheid, dus niet alleen over corona.

Omroep Berg en Dal TV maakte de volgende reportage:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.