Groesbeekse Kèls zijn bijna uitgezongen - Omroep Berg en Dal
Ankeiler: De 22-koppige zangroep De Kèls uit Groesbeek, onder leiding van Louis van de Waarsenburg, wilde er na 14 jaar mee stoppen, maar door corona werd dit afscheid even uitgesteld.

- De 22-koppige zangroep De Kèls uit Groesbeek, onder leiding van Louis van de Waarsenburg, wilde er na 14 jaar mee stoppen, maar door corona werd dit afscheid even uitgesteld. Afgelopen zondag 17 oktober vond het eerste van twee afscheidsconcerten plaats in dorpshuis de Sprong in Ooij.

Ooij, Dorp aan de Waal

Zo'n 150 mensen hadden een kaartje gekocht en zij genoten met volle teugen, evenals de zangers die na lange tijd weer het podium op mochten. Tijdens het speciaal voor de Ooij gecomponeerde lied "Ooij, dorp aan de Waal", gezongen door oud-inwoners van Ooij, Wim Gerritzen en Lam Groothuizen, reageerde het publiek extra enthousiast.

Een emotioneel moment

Het optreden werd beëindigd met "Das letzte lied", gezongen door Theo Jansen. Hierbij kwamen bij zowel publiek als zangers de tranen in de ogen. Met name voor medeoprichter Theo Jansen, oorspronkelijk inwoner van Erlecom, was het een emotioneel moment.

Definitief afscheidsconcert

Er is nog één allerlaatste mogelijkheid om de Kèls live mee te maken. Het definitieve afscheidsconcert vindt plaats op zaterdag 11 december vanaf 14.00 uur. in de Mallemolen in Groesbeek. Kaarten zijn vanaf 25 oktober verkrijgbaar aan de kassa van het Cultureel Centrum.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Deel dit artikel