Openlucht Sinterklaasfeest in Groesbeek - Omroep Berg en Dal
Ankeiler: Op 14 november zal Sinterklaas ook Groesbeek bezoeken.

- Op 14 november zal Sinterklaas ook Groesbeek bezoeken. Het plaatselijke sinterklaascomité had de sint zoals vanouds willen trakteren op een groot feest in de sporthal, maar ziet hier in verband met de coronaregels toch vanaf. Het feest zal nu buiten plaatsvinden op het terrein van de kringloopwinkel op het industrieterrein.

Controle op QR-code

Wanneer het feest binnen plaatsvindt is een controle op QR-code noodzakelijk. Aangezien er nog steeds mensen zijn die (nog) niet gevaccineerd zijn, zouden er dus ook mensen de toegang geweigerd moeten worden. Aangezien dan kinderen hiervan de dupe worden, kiest de organisatie voor de oplossing buiten.

Op het terrein wordt nu een spantent geplaatst en daar zal de goedheiligman de kinderen rond 13.00.u. toepspreken. Hoe het programma er verder uit gaat zien is afhankelijk van de dan geldende regels en de daar aan verbonden vergunning.

Zwarte piet

Het feestterrein wordt ingericht als een zogenaamde doorstroomlocatie en de kinderen kunnen tot 15.30.u. langskomen bij Sint en Pieten. En in Groesbeek zijn die pieten, ondanks de landelijke trend naar anderskleurige en roetveegpieten, dit jaar nog zwart.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.