Sam Zegers uit Loil hakt zich tot Beste Bieleman van Gelderland - Omroep Berg en Dal
Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Prijsuitreiking met rechts winnaar Sam Zegers Foto: Michael Makaaij
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Foto: Omroep Berg en Dal
Ankeiler: Afgelopen zaterdag vond in de 'dreuge tent', het onderkomen van Schutterij OEV in Millingen aan de Rijn , het Gelderse Bielemantreffen plaats.

MILLINGEN AAN DE RIJN - Afgelopen zaterdag vond in de 'dreuge tent', het onderkomen van Schutterij OEV in Millingen aan de Rijn , het Gelderse Bielemantreffen plaats. Winnaar werd Sam Zegers van Schuttersgilde Loil Vooruit. Hij mag zich een jaar lang 'Beste Bieleman van Gelderland' noemen.

Boomstammen variërend in dikte

De spaanders vlogen in het rond tijdens de diverse rondes waarin de 65 deelnemers steeds een boomstam door midden moesten hakken. De stammen varieerden in dikte, van dunne stammetjes bij de aspiranten tot dikke boomstammen voor de senioren.

Bielemannen en -vrouwen ?

Traditioneel gezien is de schutterswereld een echte mannenwereld, maar op diverse disciplines is het al vrij normaal geworden dat ook vrouwen kunnen deelnemen. Zelfs bij de Bielemannen zijn dames actief, deze middag twee bij de senioren en een meisje bij de junioren. Of de naam nu ook veranderd in bielemannen en -vrouwen betwijfelt Michael Makaaij, van de organiserende vereniging. "De naam is traditioneel bielemannen en dat zal niet snel veranderen. Maar de dames begrijpen dat wel."

Lees ook: Hakwedstrijden in Millingen: wie wordt de beste Bieleman van Gelderland ?

Omroep Berg en Dal TV maakte de volgende reportage:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.