Afdrukken
Ankeiler: Op zaterdag 9 oktober kreeg mevrouw Y.A. (Yvonne) te Riele-Wijers uit Groesbeek een Koninklijke Onderscheiding.

- Op zaterdag 9 oktober kreeg mevrouw Y.A. (Yvonne) te Riele-Wijers uit Groesbeek een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal reikte deze onderscheiding uit. Dit deed hij na afloop van de thema-middag van de Luisterlijn Nijmegen. Mevrouw Te Riele is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze kreeg deze onderscheiding voornamelijk voor haar werkzaamheden voor de Luisterlijn.

SOS Telefonische Hulpdienst

Mevrouw Te Riele is sinds 1990 vrijwilliger bij THD (SOS Telefonische Hulpdienst), tegenwoordig actief onder de naam Luisterlijn. Wekelijks bellen mensen haar daar voor een vertrouwelijk gesprek. De bellers zoeken iemand om hun zorgen en verdriet of blijdschap mee te delen. Mevrouw Te Riele heeft zich tussen 1995 en 2015 ook ingezet voor de selectiecommissie. Hiervoor voerde ze vele kennismakingsgesprekken met nieuwe vrijwilligers.

De Luisterlijn koppelt nieuwe vrijwilligers aan ervaren vrijwilligers. Mevrouw Te Riele is sinds 1995 mentor en deelt zo haar ruime ervaring met de nieuwe medewerkers. Hiermee heeft ze een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit en de continuïteit van de vrijwilligers geleverd. Ze was verder lid van de vrijwilligersraad, deed diverse hand- en spandiensten en was betrokken bij de organisatie van themadagen en feestelijke gebeurtenissen.

Vrijwilliger bij Omroep Groesbeek

Naast de Luisterlijn heeft mevrouw Te Riele zich ook op andere gebieden verdienstelijk gemaakt:

-Ze was 12 jaar wekelijks vrijwilliger bij Omroep Groesbeek. Ze was o.a. presentator maar deed ook vele andere klusjes.

-Ze begeleidde 6 jaar wekelijks een bewoner van Stichting Maria Roepaan, een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

-Van 1992 tot 2008 was ze ook nog mantelzorger van haar moeder.

Burgemeester Slinkman speldde zelf het lintje op bij mevrouw Te Riele. Door de Corona-maatregelen was dat lange tijd niet mogelijk.

­čĺČ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Deel dit artikel