'Ffkes meerijden': georganiseerd liften in Berg en Dal - Omroep Berg en Dal
Ankeiler: Met je duim Europa rond. Decennia lang de vakantie voor avonturiers. Liftend rond touren door vele landen.

BERG EN DAL - Met je duim Europa rond. Decennia lang de vakantie voor avonturiers. Liftend rond touren door vele landen. 'Ffkes Meerijden' is vergelijkbaar, alleen vooral bedoeld voor inwoners van Berg en Dal, en op een georganiseerde wijze. Je staat als een lifter op een vaste plek om mee te kunnen rijden. Beiden herkenbaar, de lifter door bijvoorbeeld een herkenbaar bord met zijn of haar bestemming en de automobilist met een ‘Ffkes meerijden’ sticker op de voorruit.

“In 2014 was ik betrokken bij een ongeluk in het centrum van Groesbeek. Sindsdien ben ik beperkt mobiel. Voor mij betekent dit persoonlijk dat ik minder vrijheid heb. Ik ben voor vervoer afhankelijk geworden van anderen. Hoe fijn zou het zijn als iedereen die niet (meer) mobiel is overal kan komen waar en wanneer hij of zij dat wil. Dat bracht mij op het idee voor dit project", aldus de initiatiefnemer.

Forte Welzijn is nu vervolgens op zoek naar inwoners die dit project, samen met de opbouwwerkers, verder uit willen werken. geïnteresseerden kunnen mailen met Petra Kregting van Forte Welzijn.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.