Open Monumentendag in de gemeente Berg en Dal - Omroep Berg en Dal
Bevat Video: Video
Ankeiler: Afgelopen weekend vonden de nationale Open Monumentendagen plaats. Ook in de gemeente Berg en Dal waren diverse locaties waar iets te beleven viel.

KEKERDOM - Afgelopen weekend vonden de nationale Open Monumentendagen plaats. Ook in de gemeente Berg en Dal waren diverse locaties waar iets te beleven viel.

In de protestantse kerk in Groesbeek kon je naast de schoonheid van de kerk en het kerkhof ook genieten van de expositie 'Gezichten van Dementie'. In Beek stond het Kulturhus in het teken van een documentaire over de graaf van Hamaland. Verder werden in de Millingse Antonius van Paduakerk rondleidingen verzorgd.

In het dorpje Kekerdom konden twee monumenten bezocht worden. Molen de Duffelt was geopend en in en rond de St. Laurentiuskerk was het weer gezellig druk. De middag werd daar muzikaal afgesloten met een optreden van de plaatselijke muziekvereniging UNA, het eerste optreden na een lange, verplichte, corona-stop.

Ook exposeerden Geert van den Broeck en Liesbeth Geenen deze zondag in de Kekerdomse kerk. Omroep Berg en Dal TV bekeek de foto's en houten beelden en ging in gesprek met de kunstenaars.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Deel dit artikel