'Heel 't Gasthuis bakt': een week in het teken van bakken - Omroep Berg en Dal
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Foto: Gasthuis Millingen
Ankeiler: Geïnspireerd door het tv-succes van omroep Max, Heel Holland bakt, staat het Gasthuis in Millingen aan de Rijn vanaf maandag een week lang in het teken van bakken.

MILLINGEN AAN DE RIJN - Geïnspireerd door het tv-succes van omroep Max, Heel Holland bakt, staat het Gasthuis in Millingen aan de Rijn vanaf maandag een week lang in het teken van bakken. De 'Heel Gasthuis bakt-week'.

Alle activiteiten in het gasthuis staan in het teken van bakken, zoals een bak-bingo (met allemaal lekkere prijzen), een bak-quiz, het zelf maken van (niet-eetbare) taartjes, wentelteefjes bij het ontbijt, pannenkoeken en als klapper van de week: de taartwedstrijd

Wisseltrofee voor lekkerste taart

Medewerkers van iedere afdeling (dus ja, óók de directeur moet aan de 'bak') bakken en versieren samen met bewoners een taart. Deze taarten worden op donderdagmiddag op een mooie tafel gepresenteerd en gejureerd door burgemeester Mark Slinkman van Berg en Dal en een chef-kok. De mooiste/lekkerste taart verdient de wisseltrofee! En na de jurering is het natuurlijk voor iedereen proeven.

Nostalgische bakattributen

Het Gasthuis is al aangekleed met allerlei nostalgische bakattributen, zoals een ouderwetse bakfiets, een bak-kar en een antieke deegkneder en -mixer. De attributen zijn beschikbaar gesteld door de plaatselijke warme bakker Peter Selten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.