Leuth gaat kermis vieren met een nieuwe schutterskoning(in) - Omroep Berg en Dal
Ankeiler: In Leuth wordt dit jaar weer kermis gevierd, en wel van 1 t/m 5 oktober.

- In Leuth wordt dit jaar weer kermis gevierd, en wel van 1 t/m 5 oktober. Tijdens deze feesten zal er ook een nieuwe koning(in) zijn bij de plaatselijke schutterij Vriendenkring. Het koningsschieten vindt plaats op zondag 19 september.

Koningsschieten

Zondag 19 september vertrekt de schutterij om 12.45.u. en tijdens een rondgang door het dorp worden het huidige konings- en keizerspaar van thuis afgehaald. Vervolgens gaat de stoet naar het terrein naast verenigingsgebouw De Vriendenkring, waar burgemeester Mark Slinkman om 13.30.u. het openingsschot zal lossen. Vanaf 16.00.u. zal Duo The Band de muziek verzorgen.

Kermis

Tijdens de kermis vinden de feesten plaats in een feesttent naast de Vriendenkring, zodat met de tent half geopend, 750 mensen kunnen worden toegelaten. (volgens de huidige coronaregels). Op deze manier kan er gefeest worden zonder restricties zoals de 1,5 meter afstand. De muziek wordt deze dagen verzorgd door Broadway, Feest DJ Mike, DJ Levi, en Robert Pouwels. Kijk voor het volledige programma, voorverkoop en meer informatie op: www.facebook.com/schutterijvriendenkringleuth.

Zowel tijdens koningsschieten en kermis geldt: uitsluitend toegang met een geldige QR-code (Covid) met legitimatie.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.

Deel dit artikel