#VTeam: eigen vierdaagse en vlaggenparade - Omroep Berg en Dal
Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: #Vteam met Bert van der Lans bij het Vrijheidsmuseum Foto: Peter Hendriks
Ankeiler: Terwijl het officiële Nijmeegse wandelfestijn niet doorgaat loopt het #Vteam zijn eigen vierdaagse, tijdens het jaarlijkse zomerkamp.

GROESBEEK - Terwijl het officiële Nijmeegse wandelfestijn niet doorgaat loopt het #Vteam zijn eigen vierdaagse, tijdens het jaarlijkse zomerkamp. Het kampement bevindt zich op het terrein van het Vrijheidsmuseum in Groesbeek.

Recordloper Bert van der Lans

Dinsdag werd de 4Daagse officieel gestart. Tijdens de openingsceremonie droeg Bert van der Lans, met 71 deelnames recordloper van de Vierdaagse, zijn stokje over aan de jongere generatie.

Vlaggenparade

Daarna liepen ruim 35 kinderen mee in een vlaggenparade waarbij het Orkest van de Koninklijke Marechaussee onder meer de Vierdaagsemars en het Wilhelmus speelde. Ook was defensie aanwezig om het geheel te ondersteunen met enkele militaire voertuigen.

Kijk hier voor een korte impressie.

In het centrum van Groesbeek stonden mensen te wachten op een Vlaggenparade door het dorp. Tot teleurstelling van hen had de organisatie gekozen voor een route vanaf de Wylerbaan naar de Zevenheuvelenweg en terug.

Wat is het #Vteam ?

Het #Vteam bestaat uit kinderen en jongeren die van zich laten horen. Ze maken verschil door anderen te helpen. De jeugd van het #Vteam vertelt volwassenen hoe ze de wereld een beetje mooier maken. Ze zorgen voor vriendschap, vrede en vrijheid.

Het hele jaar door zijn er bijeenkomsten, workshops en evenementen. Dit varieert van het geven van presentaties, het houden van interviews of het deelnemen aan vrolijke uitjes. Hier kunnen de #Vteamers en hun begeleiders elkaar ontmoeten, van gedachten wisselen of inspiratie opdoen.

Initiatiefnemer Tako Rietveld

"Kinderen en jongeren hebben veel meer te vertellen dan de meeste volwassenen denken. Met dit team laten we zien dat de jeugd echt verschil maakt. Het is mooi dat we met steun van het Vfonds al deze fantastische jongens en meiden kunnen helpen hun stem te laten horen", aldus Rietveld.

Omroep Berg en Dal TV maakte de volgende reportage.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.