Boek "Kinderen in Coronatijd" uitgereikt - Omroep Berg en Dal
Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Het Boek Foto: Gemeente Berg en Dal
Ankeiler: Corona heeft veel gevolgen (gehad) voor iedereen. Hoe was dit voor de kinderen uit de gemeente Berg en Dal?

BERG EN DAL - Corona heeft veel gevolgen (gehad) voor iedereen. Hoe was dit voor de kinderen uit de gemeente Berg en Dal? Ruim 100 basisschoolkinderen uit de groepen 7 en 8 hebben hier in een opstel over geschreven. Deze zijn gebundeld in een boek. Burgemeester Mark Slinkman stond aan de basis van dit idee. Vandaag overhandigde hij de boeken aan de opstelschrijvers.

Waarom dit boek?

“Het enige voordeel aan de lockdown was dat ik op alle tijden kon eten en met onze hond kon spelen en wandelen. Maar voor de rest was het echt vreselijk”, aldus één van de kinderen. Ruim 100 kinderen hebben in een opstel verwoord wat deze coronaperiode met hen heeft gedaan en hoe ze het beleefd hebben. De gemeente heeft hier een boek van gemaakt.

Leuk voor nu en een kostbaar geschenk aan de geschiedkundigen van de toekomst. Geschiedenis wordt meestal geschreven door en voor volwassenen. Gebeurtenissen worden zo automatisch bekeken vanuit hun perspectief. De geschiedschrijving van de unieke coronaperiode is completer doordat schoolkinderen hebben vastgelegd hoe zij hun leven ervaarden in coronatijd.

Omroep Berg en Dal TV maakte een reportage op de St.Laurentiusschool in Kekerdom.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@omroepbergendal.nl.